07 juni 2010

10 dager til avreise

Side Tyrkia

Denne koselige, lille byen sjarmerer de fleste. Side ligger på Tyrkias sydkyst og har vært barnefamilienes yndling siden starten på grunn av den fine, langgrunne sandstranden og det sjarmerende bymiljøet.
Sjarmerende bymiljø Vings gjester har falt pladask for denne lille, koselige byen på Tyrkias sydkyst. Beliggenheten er usedvanlig innbydende. Gamle Side ligger lengst ute på en odde omgitt av milelange, langgrunne sandstrender. Ikke rart at barnefamiliene jubler. Men Side er på ingen måte noe kunstig anlagt feriested. Ringmuren og det romerske amfiteatret forteller sitt om byens rike kulturarv. Og gamlebyen minner om et levende utendørs-museum med sine antikke søyler og orientalske markeder i trange smug.
Eksotisk shopping Side var en viktig havneby og dessuten Tyrkias handels- og kultursentrum allerede i antikken. I gamlebyen er bebyggelsen intakt, med lokale tyrkiske restauranter og markeder med orientalsk preg. Og behersker du kunsten å prute, kan du gjøre mange kupp blant tyrkiske tepper, smykker, stoffer og fine skinnklær. Dagens Side er en sjarmerende blanding av kulturhistorie og nye trender.
Fantastisk kjøkken I tillegg til de brede, barnevennlige og flere mil lange sandstrendene er maten og shoppingen den største nytelsen i Side. Tyrkia har et fantastisk kjøkken, og i Side har du mange muligheter til å teste de tyrkiske spesialitetene.
Fine utflukter I Tyrkia er det mye mer å oppleve enn strandliv og shopping. Fascinerende naturfenomener, spennende historie og en rik kulturarv gjør utfluktene våre ekstra opplevelsesrike.
Tekst og bilde: Ving

Nå er det bare 10 dager igjen til vi er garantert sommer og varme. Vi skal kose oss med sol, bading, shopping, god mat og hverandre. Dette blir siste turen på en stund der det er bare oss, så da har vi kostet på oss litt ekstra. Har snart 2 års bryllupsdag, så da passet det jo bra med litt luksus. Vi skal bo på et  ★ ★ ★ ★ ★ hotell, det ligger på stranden og har all inclusive. Rommet vårt har en balkong som ligger mot havet. Åh, hvor jeg gleder meg til å sitte der på kvelden og slappe av etter noen timers shopping. Her skal dere få se hvorfor jeg har nedtelling til 17.juni :)

Ønsker alle en flott uke!

Sigrid

1 kommentar:

Ida sa...

Jeg og min kjære var i Side for snart 3 år siden, og det er et kjempekoselig sted :)
En stille og rolig by som passer godt dersom man er ute etter total avslapping :)
Veldig facinerende med alle skilpaddene som svømmer rundt også, noen av de er svææære, men så fine dyr :)

Gled dere, håper dere får en fin tur :)