28 juni 2009

Aruba

Ja, da har jeg kommet meg ut på Norne. Her er det ikke samme sommerværet som hjemme, men overskyet og litt kjølig. Har drømt meg litt vekk til "luksusøya" Aruba, hadde ikke gjort meg noe med en tur dit.

Aruba er kjent som paradisøya, hvor velhavende hollendere og amerikanere holder ferie og tar på bryllupsreise. De eventyrlige kritthvite bounty-strendene og pastellfargede kolonihusene innbyr da også til romantikk og avslapning.

Aruba er en gammel hollandsk koloni og var inntil 1986 en av de nederlandske Antillene. I dag er øya en hollandsk besittelse med eget parlament og hollandsk guvernør. Her bor 84 000 innbyggere fordelt på 190 km2 - av disse bor 21 000 i hovedstaden Oranjestad.
Aruba ligger i det sørlige Karibia utenfor Venezuelas kyst, 31 km fra Paraguaná-halvøya.
De fantastiske strendene er en av de største attraksjonene på Aruba, hvor du kan dyrke alle former for vannsport - bl.a. på Eagle Beach og Palm Beach på vestkysten. Besøk dessuten Oranjenstad eller prøv deg som gambler for en dag på et av øyas kasinoer.


Du har gode muligheter for å spise godt, når du besøker Aruba. Fisk og skalldyr er på de fleste menyer. Det ligger flest restauranter i Oranjenstad og området omkring Palm Beach og Eagle Beach. Prøv også den nypressede fruktjuicen, som fås overalt, eller den lokale ølen Balashi.

Gullsmykker, klær, parfyme, elektronikk, suvenirer og hollandske delikatesser. Det er bare noen av de varene du kan kjøpe med hjem fra Aruba - som dessuten er kjent for sine Aloe Vera-produkter. De fleste butikkene finnes i Oranjestad.

På Aruba skinner solen så godt som året rundt, og det klare badevannet kommer sjeldent under 25 grader. Øya har temperert, tropisk klima med ganske få regnbyger, som særlig kommer i høstmånedene.

Tekst: Kilroy travels


Får vel komme meg i jobb igjen, kan ikke sitte her og drømme meg bort hele dagen! Kos dere med bildene fra en aldeles flott øy.


Foto: google

Fortsatt en god sommer til dere på land!

Ingen kommentarer: