02 juli 2009

1 uke til hjemreise.

Imorgen er jeg halveis i turen min, og godt er det. Nå som sommeren er her, er det ikke noe kjekt å være på jobb. Høre at alle andre koser seg i solen, bader og griller, da blir jeg litt misunnlig. Men jeg vet også at mange kunne tenkt seg avspaseringen min, på 3 eller 4 uker mellom hver arbeidsøkt på 2 uker. Jeg får bare håpe at solen skinner og temperaturen er over 20 grader når jeg kommer hjem.

Denne turen er jeg på Norne, har ingen "fast" plattform jeg jobber på. Men reiser litt rundt omkring,, og det passer meg fint. Jeg er ansatt i Aker Elektro as som automatiker, og har jobbet i Aker i snart 8 år. Trivest veldig godt sammen med karene her ute, og vi har en flott arbeidsmiljø.


Norne-feltet i Norskehavet ble satt i produksjon 6. november 1997.

Foto og tekst : Statoil
Herr Friis har gått å mast en stund om at vi skal begynne å spille golf, jeg har nok ikke vært like ivrig. Men når jeg var hjemme nå så kjøpte jeg golfsett til meg selv (et flott ett i hvitt og grønt, bilde kommer senere). Og herren, han fikk et golfsett i bursdagsgave (som han ikke har før på søndag, men skitt la gå - jeg er ikke hjemme på dagen hans uansett). Og jeg skal si deg at du blir fort bitt av golfbasillen, men det er akk så frustrerende når du ikke får til en d***t! En dag vi var på drivingrangen og slo noen baller, da hadde jeg mest lyst å knekke køllene og kaste alle ballen pokker i vold. Men det er vist noe som kalles etikette, så slike utbrudd er ikke vel mottatt på golfbanen.

Så når jeg kommer hjem, så skal vi altså ta greencarden. Jeg har fått streng beskjed av herr Friis at jeg ikke skal sende instruktøren sure blikk, om han kritiserer (les: lærer bort sine kunnskaper) eller prøver å vise meg rett måte og gjøre ting på. Er en ganske dårlig taper med et stort konkurranseinstinkt, som dessverre også ser konkurranse i nesten alt og ingenting. :) Liker værtfall ikke å være dårligst i noe, da blir det sure miner på fruen (vet det heldigvis selv da). Som oftest er det ikke så alvorlig, og fruen trekker snart på smilebåndene igjen.

Foto: Compass cottage
Er dette meg om en liten stund, mon tro?

I morgen drar herren til Sandefjord, svigermor skal feire sine 60 år på lørdag. Dessverre passet ikke turnusen min med 60 årslaget, noen jeg er litt lei meg for. Det er jo ikke alltid det kan klaffe, men det er typisk at sånne dager havner når jeg jobber. Litt komisk siden jeg har så mye fri! Nei, nå skal jeg hente meg en yogurt og litt frukt. Så skal jeg kose meg med ukens episode av Bones på TV3 kl. 21.30, før jeg tar kveld.


Norne-feltet befinner seg i en lisens som ble tildelt i 1986 og omfatter blokkene 6608/10 og 6608/11.

Vanndypet på Norne-feltet er 380 meter.

Avstanden til Heidrun-feltet er 85 kilometer.

Feltet er bygd ut med et produksjons- og lagerskip tilknyttet brønnrammer på havbunnen. Fleksible stigerør fører brønnstrømmen til skipet.

Skipet dreier rundt en sylinderformet dreieskive (turret) som er forankret til havbunnen.

Stigerør og kontrollkabler er også knyttet til denne.

Skipet har prosessanlegg på dekk og lagertanker for olje.

Fra februar 2001 er det blitt eksportert gass fra Norne.

Gassen transporteres gjennom rørsystemene Norne gasseksport og Åsgard transport via Kårstø i Nord-Rogaland til kontinentet.

Fra feltet til ilandføringsstedet i Dornum i Tyskland er det drøyt 1400 kilometer.

5 kommentarer:

Jorid + NOE Blog sa...

Heihei!
Golf er en tidkrevende sport. Vært med å spilt med farmor noen ganger for lenge siden. og kan ikke akkurat si jeg ble hektet! heheh!
Men gøy er det sikkert når man får det til! :-)

Du sier noe der med turnusen, slik er det noen ganger!

Ha en fin kveld!
Klem

C ♥ sa...

Hei Sigrid.

Takk for hyggelig hilsen i bloggen min :)

Jeg må nok være litt tålmodig når det gjelder gyngestol jeg og, for jakten i går endte ikke bra.. Men heldigvis haster det ikke da!

Så tøft at du jobber offshore :) Mannen min jobber også offshore og jeg må si jeg er imponert over de som klarer å jobbe sånn! Det er helt utrolig hvordan han ALLTID går glipp av noe de 2 ukene han er borte... Skjønner godt at du gleder deg til fri nå :)

Lykke til med golfen!

Og ja, det er en dachs vi har.

C ♥

sylysten sa...

Dette var en spennende blogg. Gleder meg til å følge.;o)
Stilig jobb du har. Var selv styrmann i "gamle dager", og har jobbet både i nordsjøen på ankerhandler, og på cruise i karibien. Men etter at barna kom, så var det ikke noe gøy å reise ut igjen, så da gikk jeg iland. Håper du får en grei tur, uten for mye bøll;o)
Sommerklem
Linda;o)

Gry sa...

Hei!
Spennende å finne andre i samme situasjon som oss! Gleder meg veldig til å starte graving på tomta, og endelig være bittelitt igang! Her kommer jeg tilbake!

smil fra Gry

Mor og datter sa...

Velkommen til NIB!! .-)
Koselig å se på bloggen din!! Ta gjerne en titt på min!!
klem klem