30 juli 2009

Litt kveldskos ♥

Det er siste kveld før utreise, og vi har kost oss litt ekstra. Laget muffins etter at herr Friis kom fra jobb, hadde planer om å lage smørkrem og. Men det får bli neste gang, prioriterte litt ekstra sofakos sammen med min kjære .

Nå skal jeg pakke arb. bagen min, også er det bare å finne køya her. Drar med båt til Kristiansund, og den går klokken 08.00 imorgen (den tar 3,5 timer - off - ). Får tid til å treffe mamma da, før innsjekk på heliporten klokken 13.00 :)

Kos dere med det sommerværet dere har, om det er fint eller ei!
Ha en flott helg!



Kjoledilemma!

Når jeg kommer hjem igjen, skal jeg i bryllup til en god venninne. Gleder meg utrolig mye, og sett frem til bryllupet en stund nå. Min kjære søster Christina, skal synge i kirken. Hun sang i mitt bryllup og, og det var så nydelig. Gleder meg til å høre henne synge igjen :)

Men så har det seg sånn da, at jeg har allerede kommet opp i et kjoledillema. Hovedsaklig det står mellom disse to: En lang svart og grå halterneck kjole, som går dyp ned i ryggen. Jeg tenkte å ha svarte sko og sølvgrå bolero til. Dette er jo en skikkelig finkjole, men et lite slep bak (mest pga av jeg ikke er lang nok til kjolen - haha - )

Eller en blomstrete kjole med V utringning foran og bak, som går til midt på leggen. Hadde tenkt å ha lilla eller røde sko og rosa bolero. Denne passer jo veldig godt til sommerbryllup, med friske og fine farger!


Herr Friis skal ha slips som matcher fargen på kjolen, så det blir jo stilig :)

Hvilken kjole mener dere jeg bør bruke?

Utreise.

Imorgen er det igjen tid for utreise, og 14 dager på jobb. Skulle egentlig etter planen ha 4 uker fri, men det er ikke alltid det går som planlagt. Denne turen skal jeg til Heidrun, har gått der mer eller mindre fast det siste året. Men unnta av de to forrige turene, men det går litt opp og ned med jobb ute på plattformene. Så det er greit å kunne tilpasse det, med å flytte litt på seg.


Heidrun-feltet i Norskehavet har produsert olje og gass siden oktober 1995. Feltet er utbygd med en flytende strekkstagplattform i betong. Heidrun ble påvist av Conoco i 1985 som var operatør i lete- og utbyggingsfasen.

Feltet

Det er planlagt til sammen 76 brønner på hovedfeltet; 51 produksjonsbrønner, 24 brønner for vanninjeksjon og én gassinjektor. Heidrun-feltets nordflanke ble satt i produksjon i august 2000.

Transport

Olje fra Heidrun blir i hovedsak transportert til StatoilHydros råoljeterminal på Mongstad i Hordaland. Herfra transporteres oljen videre til kunder i markedet.

Gass fra Heidrun transporteres i rørledning til Tjeldbergodden i Møre og Romsdal. Der brukes den som råstoff for StatoilHydros metanolfabrikk.


Fra 2001 er Heidrun knyttet til rørledningen Åsgard transport. Gass eksporteres via Kårstø i Nord-Rogaland til Dornum i Tyskland. Avstanden fra feltet til kontinentet er drøyt 1400 kilometer.

Miljø

Rettighetshaverne i Heidrun-lisensen har investert om lag 600 millioner kroner i et anlegg for reinjeksjon av produsert vann på Heidrun-plattformen.

Gevinsten er at vann med oljepartikler og kjemikalier som tidligere ble sluppet ut i havet nå tilbakeføres til reservoaret. Ved normal drift betyr dette null skadelige utslipp sammen med vannet.

Det injiserte vannet fungerer som trykkstøtte i reservoaret, og bidrar til økt utvinning. Anlegget har kapasitet til å injisere vel 110.000 fat vann i døgnet.

Tekst og foto: StatoilHydro

Vet ikke hvor oppdatert bloggen blir denne arbeidsperioden, men jeg skal gjøre så godt jeg kan :)

28 juli 2009

Middagstid!

Nå er det snart middagstid her hos oss, vi prøver oss på crispy chicken idag. Er så sulten her jeg sitter, at jeg har vann i munnen - haha -.

Sist jeg var på IKEA, ble dette kakefatet med klokke med meg hjem! Syns fatet var kjempefint, og til bare 139,- kr.

Jeg får vel gjøre ferdig maten her, før jeg blir gal av sult. :)

Ha en nydelig tirsdag!

27 juli 2009

Litt bilder.

Denne messing staken fant jeg på loftet, den skulle kastes. Litt hvit spray, og vips så kom den kom ned til meg. :)

Speilet jeg sprayet for en stund siden, har fått plass på kjøkkenveggen. Var helt tom for stearinlys, men en liten blomst fikk duge inntil videre. Hjertet med navnet mitt på, var bordkort i bryllupet til min søster.

Nettingkronen var en gave jeg fikk med en nettbestilling, men fra hvor kommer jeg ikke på i farten. Den var kjempefint, og ble godt mottatt hos meg. Stettskålen jeg kjøpte på Black & White, har jeg fylt med amerikanske jellybeans - jummy -

Har siden forrige søndag hatt besøk av opptil flere. Først kom min mamma og kjærsten, som tok med seg min niese Lina. Mamma og Håvard var til tirsdag, mens Lina var her til fredag. Jeg og Lina (som er 13 år), storkoste oss med salg i byen. Og hun kom hjem med masse klær og stæsj, klar til å starte på ungdomskolen. Tenk at hun er blitt så stor, at jeg nå er tante til en tenåring! Syns det ikke er lenge siden hun var tantes lille pike, men nå vokser hun over hodet på meg (ikke at det skal så mye til, jeg er ikke så høy liksom :)) Fredag kom min bestevenninnne Grethe, hun hadde barnefri og var klar for en festlig helg i Trondheim. Vi var ute på byen fredag, og selv om lørdagen startet litt dårlig ble det en tur ut da og. Todagersfyll er mer en hva jeg er vant til, nå som jeg har blitt ei gift kjærring - haha - Må nok innrømme at jeg fortsatt er litt redusert etter helgen!

Grethe & Sigrid

Bildet over er fra fredag, og bildet under fra lørdag. Vi staset oss opp med kjoler begge dagene, gøy å pynte seg litt inninmellom. Jeg elsker kjoler, men bruker det altfor sjelden.

Så som dere skjønner, så har leiligheten har vært full hele uken. Det er kjempekjekt med besøk, men med litt over 50 kvadrat er det litt godt å bli alene igjen og. Besøk betyr og at jeg ikke sitter foran PC'n og blogger, men nå er det en ny uke og jeg er tilbake! Så nå skal jeg oppdatere meg på hva dere jenter har styrt med siste uken, og kose meg med innleggene deres :)

Ha en fantastisk uke!

Nye awards!

I helgen fikk jeg disse to awardene fra søte Jorid. Hun har en flott, ærlig og inspirerende blogg. Og ikke minst så er hun utrolig hjelpsom, du fortjener å få begge awardene tilbake frøken :)

Det er så mange flotte blogger der ute, så det er ikke enkelt og bare velge ut noen. Så denne gang faller valget på disse 15 nydelige og fantastiske bloggdamene. Har du ikke vært innom en av de, da må du ta turen snarest:

26 juli 2009

OG VINNERENE ER..........

I dag var det tid for trekning av to heldige vinnere. Det gledet meg stort at det var så mange som ville være med, og ikke miste følge meg videre - Det setter jeg pris på! Herr Friis var den heldige utvalgte til å trekke to vinnere. Den første vinneren, som vinner hovedpremien er min kjære søster, med sin blogg Christina's hjem. Herr Friis tvilte litt da han trakk sin svigerinne, og lurte på om han skulle trekke på nytt - haha - men har man vunnet, så har man vunnet. Den som vinner trøstepremien er Malin, med bloggen Home by Virginia.

Begge to har flotte blogger som fortjener et besøk :)

20 juli 2009

Besøk + konkurranse!

Bare innom for å si at jeg lever :) Jeg koser meg med familiebesøk, selv om været viser seg fra sin våte side. Er dessverre ikke så mye tid til overs til blogging, men kommer sterkere tilbake snart. Minner om konkurransen som jeg har gående - trykk på bilde for å komme dit. Inntil videre håper jeg at alle har det fint, og at dere har bedre sommervær enn meg.


Ønsker dere en flott uke!

17 juli 2009

Tusen takk!

Tusen takk til dere alle sammen, for fine ord og gratulasjoner i innlegget "for en fin start på dagen". Jeg setter stor pris på dere alle, og er så glad for at dere titter innom meg. Og ikke minst, tusen hjertlig takk til Jorid. Hun var så snill og hjelpe meg å få 3 kolonner, med mer "luft" imellom.

I dag skinner solen igjen, men dessverre er det full helgavask hos fruen. Venter besøk av min mamma, hennes kjæreste og min niese på søndag. Og da må leiligheten være respektabel, men min mamma finner nok noe å sette fingeren på (kjenner jeg henne rett) :) Mamma og typen skal være her til tirsdag, mens min kjære niese skal være til fredag. Men aller først skal jeg og kallen på green card kurs imorgen og søndag. For en liten stund siden kjørte jeg herr Friis på jobb, det er så herlig å kunne gjøre det. Bare å kunne kjøre meg en tur, fordi jeg har lyst. Ellers har jeg planer om å lage en deilig lasagne til middag ikveld, med baguetter og en liten frisk salat til. Så satser jeg på å lage muffins til dessert. Lover å komme innom dere senere idag, men nå skal jeg stikke hode ned i en vaskebøtte :)

Avslutter for nå, med et blinkskudd fra fruen.

Ha en fantastisk fredag jenter!

16 juli 2009

For en fin start på dagen!

Dagen i dag startet med at jeg hadde oppkjøring på bil, og fikk BESTÅTT! Så utrolig herlig å være ferdig med dette pengesluket. Er ganske sent ute med å ta lappen, men har ikke hatt behov for den her i byen. Men siden vi skal flytte ut på landet, måtte jeg nesten ta den. Var så utrolig fornøyd da vettu, når jeg cruiset for meg selv i byen isted :) Da er det bare å vente på sertifikatet som kommer i posten, selvfølgelig med straff-fange bilde på!


Nok om det, i går var jeg og kikket på VGlista i byen sammen med 12 000 fjortiser! Hovedgrunnen til kikken, var nok kule Vinni med Paperboys :) De avsluttet konserten, og leverte Lonesome traveller knallbra! Ellers av artister var: Alex (Rosén) and the young dudes, Samasya, Erik og Kriss, Jaa9 og Onkl P, Joddski, Yohanna (fra Grand prix), Donkeyboy ft Linnea, AF1 (fra et eller annet nrkprogram), Eva & the heartmaker og Pauline.

Diverse artister og Paperboys (nederst)

(trykk på bildene for å få dem større)

Lynet McQueen kjørte forbi meg i går. De med barn, eller tantebarn (eller bare liker animasjonsfilmer) kjenner vel til denne bilen?

Nå er det rydding som står på programmet her. Utrolig kjedelig, men veldig nødvendig. Blir vel sikkert en runde eller to til butikken og, kjekt når en plutselig kan kjøre selv :)

15 juli 2009

Siste dagers shoppingfest

Det store spørsmålet er; klarer jeg å gå forbi et vindu med SALGs reklame? Det neste spørsmålet er; klarer jeg å finne noe på salg? Svaret er nei og nei. Det er mye salg rundt om i byen nå for tiden, men det jeg vil ha er selvfølgelig til ordrinær pris. Er det flere som har det sånn, eller er det bare meg?

Ålhèns kjøpte jeg meg to hvit og bål stripete kopphåndduker, og hvit og blå rutete muffinsformer. Så nå blir det muffins til helga :)


Var innom butikken Cornelias hus her om dagen, og kjøpte litt mer til mitt nye "må ha" servise. Kjøpte den blå spot muggen og to juliet rød lattekopper. Fra før har jeg kjøpt litt greengate hos romantiske hjem.


Har og gått til innkjøp av tøymykner fra Durance, så nå skal det dufte deilig lavendel fra sengklærne. Har bestemt at det skal kun brukes til det, vist ikke vil det bli fort dyrt.



På interiør butikken Black & White i Trondheim, kjøpte jeg denne stetteskålen og en hvit liten duk. Vet ikke hva jeg skal ha i skålen enda, forslag?


Jeg måtte jo og ha denne skålen fra Indiska, har fylt min med deilige moreller - nam! Lik skål som denne er en av premiene på utloddingen min, så hiv deg med her.


Måtte jo kjøpe noe til meg selv, og ikke bare til leiligheten. Så da kjøpte jeg dette sjalet, i duse fine farger. Det blir perfekt til kjøligere sommerkvelder og den kommende høsten.


Disse to søte toppene fant jeg faktisk på salg, til 50,- kr stykk på H&M. Nå er jeg så heldig at min kjære jobber der, så det betyr mer rabatt for meg :) Toppene var behagelige og florlette å ha på, men en singlet under er et must for meg. (Sjalet er og kjøpt på H&M)


Senere idag skal jeg en snarttur til sentrum å kikke på VGlista som er på turne i byen. Har dilla på Paperboys sin Lonesome traveller for tiden, og de skal spille - gleder meg :)

Solen skinner her i trønderbyen, og livet er herlig dere.


14 juli 2009

KONKURRANSE

Da har jeg rundet 1000 besøkende og det er på tide med en liten konkurranse hos meg. Hovedpremien er ei "handmade" skål fra Indiska, ei spruteflaske fra Lisbeth Dahl og to hjerter fra IB Laursen.

Jeg har og en liten trøstepremie, et skilt fra Bloomingville og ei søt negelfil fra Lisbeth Dahl.

Ett lodd for kommentar på dette innlegget.
Ett lodd for å linke på din egen blogg.
Ett lodd om du følger meg eller velger å følge meg.

Si fra hvor mange lodd du skal ha i kommentaren!

Har du ikke blogg er du hjertlig velkommen til å delta i trekningen. Skriv en kommentar med navnet ditt, og send meg en mail med adressen din til frufriis@live.no (så jeg får sendt gaven til deg om du vinner).

Trekning søndag 26. juli!

Tvitvi alle sammen :)

Award fra Lotta + en liten utfordring.

Denne flotte "pin-up" awarden fikk jeg med søte Lotta. Hun har en herlig blogg, med både mye inspirasjon og om livet ellers. Har dere ikke vært innom henne, må dere ta turen.

Det er så mange fine blogger der ute, men jeg velger å sende denne videre til disse jentene:
De er alle inspirerende blogger, og er verd et besøk.

Var innom mor og datter, og hun hadde en utfordring liggende for de som ville. Så jeg prøver meg jeg :)

Fire ting jeg har gjort i dag :
- Hatt kjøretime (sent ute med lappen ja).
- Shoppet.
- Lest noen blogger.
- Laget et par innlegg på bloggen.

Fire ting " to do" :
- Male over vinduskarmene i leiligheten.
- Legge leiligheten ut for salg.
- Begynne å pakke ned alt krimskramset mitt.
- Ta lappen :)

Fire "guilty pleasures" :
- Godis og chips.
- Tv-serie og film slave, værtfall høst og vinterhalvåret.
- Blitt hekta på blogging (mannen sier så).
- Det blir en del shopping.
Fire tilfeldige og rare fakta om meg :
- Elsker romantiske-sippete-jentete-komedier.
- Er ekstremt treig når jeg rydder.
- Elsker diamanter.
- Er utrolig glad i grønt, i alle mulige varasjoner.

Da kan de som ønsker det ta utfordringen med seg, artig å lære noe uhøytidlig nytt om hverandre.

Hyttedrøm

Tidligere i sommer var jeg min kjære på bilferie, turens første stopp var på Bømlo (utenfor Haugesund). Der har min tante og onkel hytte, og vi tilbrakte pinsehelgen sammen med de. Både beliggenhet og spesielt måten hytta var innredet på, gjorde at alt var så fredfult og koselig. Selve "øyesteinen" på hytta er de store vinduene, dette var noe tante skulle ha når hun bygde hytta. Flott utsikt til havet, og masse lys inn.


Utsikten var flott, både på dagtid og om natten.

Her er gjesterommet som vi brukte, sengegavlen har tante laget selv.

Kjøkkenet har åpen løsning til stuen, og alt går i lyse og duse farger. Hun har blandet mye gammelt og noe nytt.




Noen små detaljer som var med å gjorde hytta helt perfekt, etter mitt syn!.

Takk til tante og onkel for et aldeles hyggelig og avslappende besøk.
Vi kommer snart igjen!